Agate

Artikelnummer: SW10343.32

€ 175,00

Prijzen incl. BTW en gratis verzending

Materiaal
Afmeting in cm

Liever een andere maat? Stuur een mail naar info@printerior.nl

Afwerking (alleen bij Dibond en MDF)
Aantal

Over dit product

Deze prachtige vertoning is een agaat. Deze zien we wel eens vaker in het interieur voorbij komen door het te gebruiken als accessoire. Maar ook op een schilderij is het een mooi gezicht! Om de kleuren nog intenser te maken is bijvoorbeeld een diamond gloss epoxy afwerking geschikt op bijvoorbeeld een dibond ondergrond. Dit geeft een glanzend effect, wat vergelijkbaar is met een glas schilderij. 

Agaat bestaat vooral uit vervlochten kristallen kwarts en moganiet. De chemische structuur van agaat is identiek aan die van jaspis, vuursteen en hoornkiezel. Het is is nog steeds een raadsel hoe agaten exact worden gevormd. Mogelijk ontstaan ze uit zeer dicht geleiachtig silicaat in een afgesloten kleine ruimte, onder hoge druk. De kleurrijke, gestreepte exemplaren worden gebruikt als halfedelsteen. Agaat wordt wel gebruikt om bladgoud bij boekversiering te polijsten.

Als u de perfecte afbeelding niet kunt vinden op onze webshop twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We zoeken graag mee naar het element om het perfecte 2.5D of 2D kunstwerk met u samen te stellen, die geheel bij uw wensen aansluit.