Deze materialen zijn geschikt voor schilderijen buiten
Terug naar overzicht

Deze materialen zijn geschikt voor schilderijen buiten

Met mooi weer gaan we allemaal massaal naar buiten. Ga je eropuit of blijf je lekker in de tuin met een hapje en een drankje? Dan wil je daar natuurlijk van genieten in een gezellige tuin. Die gezellige tuin creëer je door bijvoorbeeld mooie wanddecoratie op te hangen. Dat maakt je tuin een stuk vrolijker en sfeervol. Om de wanddecoratie zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, kies je voor de beste materiaalsoort. Lees verder om te ontdekken welke materialen geschikt zijn voor schilderijen in je tuin.

Waar plaats je een schilderij buiten?

In Nederland kunnen we er niet altijd vanuit gaan dat het mooi weer is. Zo heb je vast wel eens last van regen wat voor opspattend water kan zorgen. Het is daarom belangrijk dat een schilderij niet te laag wordt opgehangen. Maar hoe hoog hang je een schilderij eigenlijk?
Het middelpunt van het schilderij hangt op 145 – 155 cm hoogte. Dit is een mooi gemiddelde om hem voor de meeste mensen op ooghoogte te hangen. Deze regel wordt in huis veel gebruikt, maar deze is ook perfect toe te passen voor een tuinhuis of in de tuin.

Materiaal keuze

Printerior doet zijn uiterste best om de beste kwaliteit te leveren, maar toch is niet ieder materiaal geschikt voor buiten. Om lang van je schilderij te kunnen genieten, raden wij Dibond aan. Dibond is UV bestendig en verkleurt daardoor niet. Verder kan een afwerking ervoor zorgen dat het schilderij een extra beschermlaagje krijgt. Dit maakt Dibond een sterk materiaal voor zowel binnen als buiten ,omdat het tegen verschillende weersomstandigheden kan.

Hoe ziet Dibond er uit?

De buitenste twee lagen bestaan uit 0,3 millimeter dik aluminium. Daar tussenin is het materiaal polyethyleen: een zwarte soort kunststof. Door het gebruik van aluminium is dit plaatmateriaal zeer licht van gewicht, maar wel erg stevig en duurzaam. De kleuren van een schilderij op Dibond komen goed tot hun recht, afhankelijk van de afwerking kunnen kleuren een ander effect geven. 
 Heb je vragen over dit materiaal? Dan kan je altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.
 *Let op, de gegeven informatie zijn enkel opties. De manier van ophangen is afhankelijk van het formaat en gewicht. Kijk welke methode het beste bij jouw interieur past. (Op eigen risico).