Een kale muur in huis? Geen probleem met deze tips
Terug naar overzicht

Een kale muur in huis? Geen probleem met deze tips

Naar schatting lijdt twee tot vijf procent van de Nederlandse bevolking aan verzameldrang. Het kan beginnen met een onschuldige verzameling, maar tussen alles wat we in huis hebben staan herkennen we wel die kale muur in huis. Of is het misschien een saaie muur en weet je niet zo goed wat  je er mee moet doen. Wij geven je in deze blog tips over het vullen van deze leegte in huis.

Styling in huis

Een schilderij kan veel zeggen over wie je als persoon bent of wat je wilt uitstralen. Dit straal je vaak ook uit binnen je interieur. Ben je meer van de kleuren dan komt dit vaak ook terug in de accessoires of schilderijen in je huis. Ben je juist meer simpel en minimalistisch is dit ook terug te vinden binnen je interieur. De keuze voor je schilderij heeft alles te maken met de ruimte waar je het gaat plaatsen, of je voor kleur of juist voor zwart-wit gaat en wat jij wilt uitstralen in je interieur. We zetten wat opties voor je op een rijtje!

De combinatie van klassiek en modern

Door verschillende formaten, materialen en afwerkingen verschillen de schilderijen in prijs. Het is daarom belangrijk dat je van te voren goed na denkt over wat je in je huis wil plaatsen. Zo kan je een kijkje nemen bij onze art collectie en op zoek gaan naar een passend schilderij of e-mail ons een persoonlijke foto.

Wanneer je voor een meer klassieke look wil gaan hebben wij bijvoorbeeld de bijzondere collectie uit het Rijksmuseum. Zo is het mogelijk om de wel bekende ‘Nachtwacht’ in je interieur op te hangen. Alle schilderijen van het Rijksmuseum kunnen ook in 2.5D geprint worden om het museum gevoel thuis te ervaren. Wat misschien nog meer bekende schilderijen voor je zijn ‘De slag bij Waterloo, ‘Het melkmeisje’ en het zelfportret van Vincent van Gogh.

Ben je toch meer van een modern interieur? Geen probleem ook daar hebben we schilderijen voor in onze art collectie. Zo hebben we bijvoorbeeld het schilderij ‘Flow’ deze valt onder de abstracte kunst, het heeft niets herkenbaars maar kan wel een echte eyecatcher zijn op de saaie muur in huis. Ga je toch liever voor iets dat minder abstract is, dan zijn er ook opvallende portretten ‘Portrait of a woman’ of ‘Red lips’.

De kleuren

Om binnen de stijl van je huis te blijven is het belangrijk dat je kijkt naar de kleuren die al in je huis aanwezig zijn. Zo kunnen pastel tinten en aardetinten niet altijd gecombineerd worden met opvallende felle kleuren, zo kan het zijn dat je de plank misslaat. Het schilderij hoeft niet op te gaan in je interieur, maar is vaak mooier als het bij het geheel van je interieur past. Houdt rekening met de kleuren die al in je huis aanwezig zijn en zoek daar een geschikt schilderij bij.

De combinatie van druk of rustig

Wanneer je van rust en eenvoud houd is vaak één schilderij voldoende. En kan je de keuze maken voor een schilderij met rustige kleuren zoals beige, wit en andere aardetinten. Ga je liever voor een drukkere muur, kies dan voor verschillende formaten aan de muur. Zo is het bij ons mogelijk om een eigen formaat op te geven, stuur hiervoor een mail naar ons team. Houd je wel van drukte op de muur maar heb je geen ruimte voor meerdere schilderijen? Kies dan voor een opvallende print die echt opvalt binnen de andere items in je interieur.

Decoratieve plankjes

Zoals de meeste gewend zijn hangen we een schilderij aan de hand van een spijker of een schroef aan de muur. Je kan ook de keuze maken voor één of meerdere decoratieve plankjes aan de muur om het wat speelser neer te zetten. Zo kan je ook met accessoires dieptes creëren door items er voor of er achter te plaatsen.

Nieuwsgierig geworden naar onze art collectie, kijk dan eens rond op onze webshop!