Op welke materialen kun je kunst bedrukken?
Terug naar overzicht

Op welke materialen kun je kunst bedrukken?

Ben je razend enthousiast over onze art collectie maar heb je geen idee welke materialen, afmetingen of afwerkingen je moet kiezen. Wij geven graag wat meer informatie over welk materiaal je kan kiezen voor je schilderij. Elke print is verkrijgbaar in vier verschillende materialen en sommige schilderijen met de mogelijkheid tot het printen van 2.5D.

Afhankelijk van jouw voorkeuren en waar de print komt te hangen kun je een goede keuze maken. Benieuwd naar welke materialen het beste bij jou passen? Lees dan direct verder.

Hoe maak ik een keuze?

Om de juiste keuze te maken zijn er nog wel wat factoren waar je keus vanaf kan hangen. Zo is het de vraag wat je budget is. Bij een wat lager budget kan MDF en dibond een mooie keuze zijn. Ben je bereid om wat meer uit te geven en voor meer exclusiviteit te gaan, dan zijn acrylaat en glas nog een stapje duurder en als echte eyecatcher kan je de keuze maken voor een 2.5D schilderij met meer diepte en een mooi reliëf.

Vervolgens kan je kijken waar je het schilderij op wil gaan hangen, hier is de grootte van het schilderij van afhankelijk. Heb je voldoende ruimte kan je een wandvullende print kiezen of wanneer je minder ruimte heb kan je voor een kleiner formaat zoals 60x90 centimeter gaan of een aangepast formaat door contact met ons op te nemen.

Dibond

Op zoek naar een strak, modern en stijlvol schilderij dan is dibond een geschikt materiaal voor jou. Het is hierbij mogelijk om verschillende afwerkingen te kiezen om zowel een matte uitstraling te kiezen als een glanzend effect. Het materiaal zelf staat bekend om stevig, duurzaam en goede kwaliteit. Het wordt vaker toegepast in een modern of industrieel interieur. Het wordt aangeleverd als een materiaal maar bestaat eigenlijk uit drie lagen, twee vlakken aluminium en een harde kunststof kern. Bekijk ook eens de blog ‘Waar wordt Dibond voor gebruikt?’ hier is nog veel meer informatie te vinden over dit materiaal.

MDF

Mdf is een samengeperste vezelplaat. Door hars waarmee de platen samen worden geperst is het niet mogelijk om mdf schilderijen buiten op te hangen, hang he binnenshuis om vocht te voorkomen. Dit materiaal soort kan een mooie combinatie zijn met bijvoorbeeld 2.5D en een schilderij van een kunstenaar zoals de collectie van het rijksmuseum.

Acrylaat

Ook wel bekend als plexiglas. Acrylaat is vergelijkbaar met glas materiaal het heeft een mooi glanzend effect. Veel mensen zien geen onderscheid met glas materiaal. Echter is acrylaat steviger en minder breekbaar. Ook is het minder transparant door de witte afwerking aan de achterzijde van het schilderij. Dit materiaal kan prachtig staan in een modern interieur waarbij je wel de luxe uitstraling uitstraalt maar een schilderij heb met meer stevigheid en beter krasbestendig.

Glas

Bij dit materiaal maken wij gebruik van gehard glas. Dit is speciaal behandeld glas wat vele malen sterker is als normaal glas. Het zorgt ervoor dat het niet in uit elkaar springt. Het opvallende bij deze schilderijen is wel de mooie glans, ze geven een diepte effect en ze bieden intense kleuren. Zo valt het schilderij direct op.

Afwerking

Weet je inmiddels welke afbeelding je het mooiste vind en ben je door de bovenstaande informatie al een stuk wijzer geworden over welk metariaal je gaat kiezen, dan is het nu tijd om een keuze te maken in de afwerking. Het is natuurlijk ook mogelijk om geen afwerking te doen als je dat mooi vind, maar anders is er nog de keus voor de matte coating en de diamond epoxy coating. Wil je meer te weten komen over epoxy? Bekijk dan de blog ‘Epoxy, wat is dat?’. Epoxy geeft een mooie beschermlaag en een mooie glans laag aan het schilderij. Zo kan een mat schilderij perfect zijn wanneer je veel lichtinval in je huis heb, met deze afwerking is er minder kans op schitteringen.

Wil je toch graag geholpen worden bij je keuze?

Dat is geen probleem! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via info@printerior.nl of bel naar 0183 50 52 29. Neem in de tussentijd gerust een kijkje binnen onze uitgebreide art collectie.