Kleuren komen mooier tot hun recht met epoxy paintings
Terug naar overzicht

Ik ben op zoek naar een epoxy painting, waar moet ik op letten?

Een epoxy painting is dé oplossing om jouw lege wand de uitstraling te geven die je interieur compleet maakt.
Je interieur krijgt vorm, kussens in de bank, accessoires op tafel, maar wat ga je eigenlijk doen met die lege wand?
Een epoxy painting betrekt jouw voorheen lege wand bij de rest van de ruimte en laat jouw interieur stralen als nooit tevoren.

Maar waar moet ik nu eigenlijk op letten bij het uitzoeken van een epoxy painting?
Het aankleden van lege muren kan een flinke uitdaging zijn en een lange zoektocht met zich meebrengen. Je wil graag een afbeelding die bij jou past, een foto die jou typeert, een persoonlijke herinnering of juist een inspirerende quote of fotokunst. Daarbij is het belangrijk dat de kleuren matchen met jouw prachtige interieur en jouwzelf.

Hoe kies ik de juiste afbeelding?

De juiste afbeelding kiezen klinkt erg simpel, maar kan nog aardig wat met zich meebrengen. Want waar begin je je zoektocht nu eigenlijk?
Op social media, in winkels of op tv heb je wellicht al verschillende mooie voorbeelden gezien. Maar wat past bij jou en bij jouw interieur?
Past fotokunst bij jouw stijl? Of heb je graag een zwart-wit beeld aan de muur? Een persoonlijke fotoherinnering of liever een beeld van jouw favoriete stad?

In onze webshop proberen wij het zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken.
Door een rijk aanbod en diversiteit in afbeeldingen vind jij gegarandeerd de afbeelding die bij je past.
Om jou zoektocht gemakkelijker te maken is het mogelijk om te selecteren op categorie. Hierdoor kun je gericht zoeken en krijg je enkel de afbeeldingen te zien die bij jouw voorkeuren passen.
Op deze manier wordt je een lange zoektocht bespaard.

Welke maat kies ik voor mijn epoxy painting?

Het is erg belangrijk om de juiste maat voor jouw epoxy painting te bepalen. Hier bestaan verschillende vuistregels voor die jou kunnen helpen om de juiste afmeting te kiezen voor jouw epoxy painting.

- Voor schilderijen boven een meubelstuk zoals bijvoorbeeld een bank, eettafel of televisiemeubel wordt vaak de 2/3e regel gehanteerd. Dit houdt in dat de epoxy painting 2/3e van de breedte van het meubel is.
- Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte waar de epoxy painting gehangen wordt. Hoe breder de ruimte, hoe groter het beeld dat je kan gebruiken.
- In kleine ruimtes is het vaak mooier om gebruik te maken van meerdere kleine werken.

Belangrijke tip:
Ga van tevoren aan de slag met tape of papier op hetzelfde formaat als de door jou gewenste epoxy painting. Hierdoor kun je zien hoe het gekozen formaat eruit ziet op de muur en kun je verschillende posities uitproberen, waardoor je direct meer zicht krijgt op hoe het eruit gaat zien.

Intense kleuren

Naast een fantastische glans en schittering, geeft epoxy ook een intense warmte en diepte aan de kleuren van de wall art.
Kleuren worden helderder en contrastrijker en de diepte zorgt voor een extra luxueuze uitstraling in de ruimte. Een epoxy painting laat jouw interieur schitteren!