Het Melkmeisje (Johannes Vermeer)

Artikelnummer: SW10288.37

€ 175,00

Prijzen incl. BTW en gratis verzending

Materiaal
Afmeting in cm

Liever een andere maat? Stuur een mail naar info@printerior.nl

Afwerking (alleen bij Dibond en MDF)
Aantal

Over dit product

Een van de beroemdste genrestukken uit de Nederlandse kunstgeschiedenis is zonder twijfel Het melkmeisje van Johannes Vermeer.

Geheel verdiept in haar werk schenkt een dienstmeisje melk in. Behalve de witte melkstraal lijkt niets te bewegen. Die alledaagse handeling balde Vermeer samen tot een indrukwekkend schilderij. Vermeer heeft vermoedelijk de lichaamshouding van zijn melkmeisje geïnspireerd op een Italiaans historiestuk van omstreeks 1645. Het schilderij heeft namelijk iets Koninklijks. Dit zal vermoedelijk behoren tot de redenen dat dit schilderij al zolang behoort tot de grote publiektrekkers van het Rijksmuseum.

Het strijklicht geeft het melkmeisje door de helderheid waarmee het sterke licht-donkercontrast is toegepast een duidelijke volumewerking, waardoor haar aanwezigheid als hoofdpersoon wordt versterkt. Een dienster als hoofdmotief voor een schilderij is overigens uiterst zeldzaam in de schilderkunst van de zeventiende eeuw.

Als u de perfecte afbeelding niet kunt vinden op onze webshop twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We zoeken graag naar het element dat bij uw wensen aansluit.