Het vrolijke huisgezin (Jan Havicksz Steen)

Artikelnummer: SW10289.37

€ 175,00

Prijzen incl. BTW en gratis verzending

Materiaal
Afmeting in cm

Liever een andere maat? Stuur een mail naar info@printerior.nl

Afwerking (alleen bij Dibond en MDF)
Aantal

Over dit product

Dit schilderij van Jan Steen heeft zelfs zijn eigen uitdrukking. Het huishouden van Jan Steen. Die uitdrukking komt van schilderijen zoals deze. Op het schilderij is het een grote chaos. Maar het is ook een vrolijk schilderij waarvan te leren valt.

Het schilderij toont een woonkamer met drie generaties. Iedereen gaat zijn eigen gang en doet waar hij of zij zin in heeft. Op de vloer en op tafel is het een chaos, men heeft het niet in de hand. De kinderen doen precies wat slecht voor hen is: ze drinken uit een kan wijn en het jongetje in de vensterbank rookt een pijp. Niemand maakt zich er druk om. Kortom: het is een rommelig huishouden waarin geen regels zijn, waardoor orde ontbreekt.

Op het briefje dat aan de schoorsteen hangt staat de volgende spreuk: “Soo D’Oude Songen, Soo Pypen De Jonge” (zo de ouden zongen, zo piepen de jongen). Dit oude gezegde betekent dat de ouderen het verkeerde voorbeeld geven en dat de kinderen of jongeren dat gedrag overnemen.

Als u de perfecte afbeelding niet kunt vinden op onze webshop twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We zoeken graag naar het element dat bij uw wensen aansluit.