Marten Soolmans (Rembrandt van Rijn)

Artikelnummer: SW10292.37

€ 175,00

Prijzen incl. BTW en gratis verzending

Materiaal
Afmeting in cm

Liever een andere maat? Stuur een mail naar info@printerior.nl

Afwerking (alleen bij Dibond en MDF)
Aantal

Over dit product

Een levensecht schilderij in huis? Dat is mogelijk met dit schilderij van Marten Soolmans. Ook mooi te combineren met het schilderij ‘Oopjen Coppit (Rembrandt van Rijn)’’ Marten en Oopjen zijn het enige levensgrote, staande en ten voeten uit door Rembrandt geschilderde stel.

Rembrandt schilderde portretten zo levensecht mogelijk door de aanwending van het lijnperspectief (bijvoorbeeld in de tegelvloer) en het clair-obscur, waarbij het licht steevast van links komt, de gebruikelijke richting van lichtinval bij portretten in het Holland van de zeventiende eeuw.

Marten Soolmans (1613-1641) was de zoon van een rijke Vlaamse immigrant, die in Amsterdam een succesvolle suikerraffinaderij bezat. Gekleed in een uitbundig kostuum, met duur kant en enorme rozetten op de schoenen, poseerde hij zelfverzekerd voor Rembrandt. Ze kenden elkaar waarschijnlijk uit Leiden, waar Marten rechten had gestudeerd.

Het schilderij werd al eens in 1952 in de VS gerestaureerd en later in 2017-2018 werd dit schilderij opnieuw gerestaureerd in het Rijksmuseum.

Als u de perfecte afbeelding niet kunt vinden op onze webshop twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. We zoeken graag naar het element dat bij uw wensen aansluit.