Minimalistisch wonen
Terug naar overzicht

Minimalistisch wonen


Minimalistisch wonen is een woonstijl die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Less is more, is een belangrijk statement van deze woonstijl en dat maakt het minimalistisch inrichten van een woning voor veel mensen een leuke uitdaging.

Bij het creëren van een minimalistische woonstijl is het belangrijk om te kiezen voor neutrale kleuren. De neutrale kleuren zorgen ervoor dat de ruimte rust en overzicht uitstralen en zullen zorgen dat de ruimte ontspannen aanvoelt. Kleuren die vaak gezien worden in een minimalistisch interieur zijn aardetinten en pasteltinten of zwart-wit combinaties.


Hoe creëer ik een minimalistische woonstijl?

Belangrijk voor het creëren van een minimalistische woonstijl?  Hou het simpel!
Kies voor een neutrale basis van kleuren (beige, taupe, lichtgrijs etc.) voor een frisse rustige uitstraling en zoals het woord ‘minimalistisch’ al omschrijft, kies voor zo min mogelijk, maar wel (multi)functionele meubels in eveneens neutrale kleuren.


Om ervoor te zorgen dat jouw minimalistische interieur geen saaie uitstraling krijgt, kun je ervoor kiezen om accessoires te gebruiken in dezelfde neutrale kleuren, maar juist te combineren in structuren. Neem bijvoorbeeld een gebreide plaid, een (imitatie) dierenvel en een kussen van fluweel. Zo lang de kleuren van de accessoires uit dezelfde kleurenfamilie komen, kun jij helemaal los!


Kies voor kwaliteit

Omdat je weinig items hebt om mee te werken, kan het een flinke uitdaging zijn om een keuze te maken en is het belangrijk om goed na te denken over ieder onderwerp dat je aanschaft. Ga voor goede kwalitatieve meubels, lampen en decoratiestukken. Door voor kwaliteit te kiezen is vaak het eindresultaat weloverwogen gekozen en zit je niet met impulsaankopen waar je snel op uitgekeken raakt. Kies voor degelijke materialen en designs waardoor je interieur een stuk duurzamer wordt.


Minimalistische wanddecoratie

In een minimalistisch interieur wordt niet veel gebruik gemaakt van decoratiestukken, des te belangrijker dat de decoratiestukken die gekozen worden echte kwalitatieve eyecatchers zijn.

Felle kleuren en drukke patronen zijn vaak een no-go. Kies wederom voor neutrale kleuren die aansluiten bij de kleurenfamilie van de wanden en meubels en voor strakke minimalistische vormen of designs. Hierdoor blend jouw wanddecoratie perfect in je interieur en zal de ruimte de heerlijke rustige en overzichtelijke uitstraling houden die jij voor ogen hebt. Wil jij toch een iets spannender item? Kies dan voor een 2.5D schilderij.

 

De 2.5D print techniek geeft een extra dimensie aan jouw schilderij en door vast te houden aan de kleuren/kleurfamilies is dit perfect toe te passen in een minimalistisch interieur.Wil jij minimalisme toepassen in jouw interieur?

Wil je zelf aan de slag met het creëren van een minimalistische woonstijl?

Hier een aantal tips om je op weg te helpen:

 

-          Kijk om je heen, van welke spullen word jij écht blij en welke spullen staan er enkel om de ruimte te vullen? Haal de onnodige spullen weg, hierdoor zul je rust voor jezelf en je interieur creëren.

-          Heb jij meerdere foto’s en/of schilderijen aan de wand? Kies voor één of twee van je favoriete items (in neutrale kleuren). Je kan ook kiezen voor één groot schilderij, dit geeft direct een luxe en rustige uitstraling.

-          Open kasten in huis? Zorg ervoor dat je hier geen sleutels, losse papiertjes of andere kleine spullen in laat slingeren. Dit kan zorgen voor een rommelige uitstraling en dat is niet wat je wil in een minimalistisch interieur!

-          Bekijk onze collectie van Printerior voor een breed assortiment aan wanddecoratie!

 

Ben jij klaar voor het toepassen van een minimalistische woonstijl?